Tio träffar tio teman!

necessar

De öppna träffarna på ReTuna Återbruksgalleria sker under tio torsdagar i höst mellan kl. 16-19. Returslöjd i Eskilstuna är igång! Första torsdagen, den 1 september, var det papperstema, bland annat veks det små anteckningsböcker enligt en speciell teknik. Några vek igelkottar av böcker, någon klädde om presentkartonger och några vek gratulationskort. Vi hade 13 deltagare, varav några nya ansikten.

Vid den andra träffen, 8 september, var det laga eller ändra kläder som var temat. Någon stoppade ett hål på en stickad kofta som legat länge i garderoben, en annan bytte knappar i sin kofta. En kjol fick en ny längd, en väska fick ett helt nytt utseende och en broderad kaffeduk blev till en sommarponcho. Det är spännande hur inspirationen att göra något åt ett plagg som legat oanvändbart en tid, kommer när du är tillsammans med andra. Och att det alltid är trevligt att göra saker tillsammans.

Vid den tredje träffen, 15 september, var temat Hemtextilier. Att göra hemtextilier av tyg från kläder eller att använda hemtextilier till något annat var uppgiften. Under de timmar vi höll på blev det bland annat en lampskärm av en uttjänt stickad tröja, ett par necessärer med dragkedja, av örngott, duk och ett kuddvar. Vi fick också se hur den blå träningströjan från förra gången blev när den fick lite mormorsrutor på sig.

Nästa torsdag, den 22 september, ska vi se vad vi kan åstadkomma med kasserad plast.

 

De tio träffarna har följande teman. Det är frivilligt att hålla sig till våra teman, det går bra att komma med något helt annat. Allt är gratis och ingen anmälan. Adress till ReTuna här Hitta till ReTuna.

1 sept, Papper

8 sept, Laga och ändra kläder

15 sept, Laga, ändra hemtextilier

22 sept, Nya användningsområden för kaffepaket och petflaskor

29 sept, Smyckestillverkning

6 okt, Borrmaskin och skruvdragare

13 okt, Laga och ändra små möbler

20 okt, Mormors slöjdalster på nytt sätt

27 okt, Konservburkar och ståltråd

3 nov, Julklappar i återbrukat material

 

Läs mer här:

Slöjd i Sörmland

Facebook Slöjd i Sörmland

Recycle Design Blog

Facebook Recycle Design Eskilstuna

ReTuna

instagram: @recycledesign_eskilstuna

#slöjdittogether

/Eva Svensson och Hemslöjdsföreningen Sörmland

Din e-postadress kommer ej plubliceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*