Returslöjd på Hantverksmagasinet i Åmål

DSC_3580

Åmåls Slöjdare & Konsthantverkare är en klusterförening till projektet Returslöjd i Eskilstuna. De har följt projektet och inspirerats till att arbeta med returslöjd på hemmaplan i Hantverksmagasinet i Åmål.

”Ett viktigt mål för verksamhetsåret har varit att arbeta vidare för att öka engagemanget i föreningen samt hålla diskussionen om vad våra mål innebär i realiteten, vid liv. Ett led i det arbetet har varit att vi lagt till ”ett hållbart samhälle” i våra kriterier för vad vi säljer i butiken: I våra alster strävar vi efter känsla för hantverket, kvaliteten och uttrycket samt för ett hållbart samhälle.” ur verksamhetsberättelsen, 2016

Vårt deltagande i Returslöjd skulle komma att bli en utställning i Åmål med fokus på kassar och annat av återbrukat material. Det mesta har landat på den textila sidan, men det finns även en vägglampa gjord av en skiva till ett positiv samt kakfat i porslin. Dessutom en lutamotlagårdsväggensoffa av diverse brädor. Mm, snart vårsol…….

DSC_3583

Det har tillverkats kassar av gardiner och annat, för föreningens räkning och med loggan i linoleumtryck. Dessa säljs för 100 kr.

Utställningen vill visa på och inspirera till att det finns så mycket användbart material. Till att kreera nya saker av sånt som redan finns. Till att göra själv.

Slöjdklubben har också fått vara med på ett hörn med höstens återbrukstema. Hopprep, lyktor, luffarschack och påsar har vi bl.a jobbat med.

Några intresserade kom för repslageriet i utställningen. En av dem var Moa som gjorde detta fina hopprep av  T-tröja och vattenslang till handtag, se bild ovan.

IMG_20170127_0001/Ulla Björkdahl, Åmåls Slöjdare & Konsthantverkare

Din e-postadress kommer ej plubliceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*