Do It Together: Västerbotten

CraftFriday

I Västerbotten driver föreningen projektet Craft Fridays UÅ som en del i Do It Together. Craft Fridays UÅ är en arena för ungdomar som brinner av kreativitet och skaparlust, där slöjden är ett sätt att påverka sin samtid, och möta sin framtid. Med olika slöjdteman som är aktuella ur ett samhällsperspektiv möts unga för att pröva, vrida och vända på olika frågeställningar genom slöjdens uttryck. Här finns gedigen kunskap om metoderna hur du skapar för hand och material för att ungdomarna ska kunna utforska sina idéer.

Craft Fridays UÅ utövar gränsöverskridande samarbeten mellan flera kulturuttryck som till exempel; drama, dans, film och musik. Det är en metod för att skapa spännande och oväntade möten mellan olika kreativa människor med olika inriktningar som kan inspirera varandra. I ett myller av skapande inspireras vi av varandra och utforskar material, tekniker, design och hantverk i en öppen och tillåtande miljö.

Under våren har Västerbottens läns hemslöjdsförening framgångsrikt arrangerat Craft Fridays UÅ vid ett flertal tillfällen i Ungdomens hus i Hamnmagasinet i Umeå. I sommar under midsommarveckan kommer vi ha Craft Fridays UÅ Festival på kajen utanför Hamnmagasinet. Musik, spelningar, kafé och slöjdande i ett härligt myller. Vi hoppas att det ska myllra av ungdomar, unga vuxna, skateintresserade, street artintresserade, slöjdintresserade. Vi erbjuder tre workshops: ”Make a Skate” – Skapa din alldeles egna Skateboard! Med enkla metoder och handverktyg gör vi grymma cruiser skateboards av björkplankor. ”Virka in Sparken” – Det är dags att förgylla Umeå med garn. Var med och virka in utvalda delar av Sparken. ”Test your skate” – Äntligen är det dags att rulla i en mer färgstark Sparken!

Till hösten fortsätter vi arrangera Craft Fridays och sprida idén i regionen och landet!

Mer om Västerbottens läns hemslöjdsförening

Din e-postadress kommer ej plubliceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*