Craft Fridays tar form

Foto 2016-09-21 14 29 07

Craft Fridays är redan igång sen tidigare och arrangemanget sker en gång i månaden på Fredagskvällar. Det startades snabbt upp och utvecklats på vägen med learning by doing som motto, det vill säga att vi lär oss efter vägen i sann entreprenörsanda.

Nu vill vi få projektet mer föreningsvänligt och delbart. Det vill säga att Craft Fridays lätt ska kunna delas och startas upp där det finns de som vill driva det. Fram till nu har det byggt för mycket på oss konsulenter, vår vilja, pepp och våra möjligheter. Vi har bidragit med vår arbetstid och engagemang (det är ju så kul!). Vi har även kunnat peta in verktyg och en del material som föreningen haft sedan tidigare och ibland har vi sökt sponsorer och bidrag från andra håll. Istället vill vi öppna upp och bredda så det inte blir för skört.

Så föreningsvänligt, hur får vi till det. Vi har börjat med att kartlägga vad vi faktiskt har åstadkommit och vad vi tycker är viktigt. En del av våra tankar som vi hade i starten skrattar vi rent åt idag så utvecklingen går rätt fort här. Vår tanke med kartläggningen är att vi ska få en sån tydlig bild som möjligt att utgå ifrån för att sedan försöka hitta vad en hemslöjdsförening kan vara mest hjälpt av.

Så, om du är med i en förening (spelar ingen roll vilken, hemslöjd eller fotboll) vad skulle hjälpa för att du skulle bli sugen på att driva ett arrangemang som Craft Fridays? I dagsläget har vi konceptet som vi kan dela, en film för marknadsföring och den grafiska profilen. Vem kan tänkas vara intresserade av att driva Craft Fridays för att locka ungdomar till föreningen? Är det föreningens medlemmar eller styrelse, föräldrar eller slöjdintresserade fritidsledare? Vilket stöd kan vara önskat? Eller räcker det med en person med stort nätverk som bjuder in vitt och brett och låter alla bekanta mötas genom slöjd en fredagkväll med musik och dans (eller poesi och reflektion, du väljer)? Är du den personen, eller tänker du på någon annan när du läser texten? Och framförallt, hur tror du vi når ungdomar som kanske inte vet om att de älskar att slöjda?

Är du nyfiken på Craft Fridays och vill kika på det vi gjort är du välkommen till vår hemsida www.vasterbottensloj.se/projekt/craft-fridays

/ Petra & Felix
Hemslöjdskonsulenter
Västerbottens läns Hemslöjdsförening

Din e-postadress kommer ej plubliceras. Obligatoriska fält är markerade med *

*